Bli känd på instagram

När instagram startWoman holding iPhone 6 Space Gray with service Instagramades så var det enbart kändisar från till exempel film- och musikbranschen som hade stora konto med hundratusentals följare. Men i takt med att plattformen växte och nästan varenda människa med tillgång till internet började använda appen så förändrades något. Att vara känd sedan tidigare blev inte längre ett krav för att få många följare, istället växte okända personers konton och de fick flera miljoner följare. De blev världens första instagramkändisar, men hur gick det till?

Tipsen för att bli instagramkändis

Det första som avslöjar ett stort instagramkonto är följarna. Vissa menar att mängden följare är helt avgörande, andra tycker att det är viktigare med engagerade följare som ger många likes och kommentarer. Oavsett så finns det många knep att ta till för att få upp följarantalet på sitt konto. Här är några av de som fungerar bäst.

  • Gör reklam!

Genom att berätta för vänner och bekanta om kontot, koppla det till sin facebookprofil och andra sociala medier, och synas med sitt instagram-namn på många ställen så hittar fler personer till kontot.

  • Gilla andras bilder!

Gå in på både kända och okända instagramprofiler och gilla flertalet av deras bilder. Lämna gärna en kommentar och börja följa dem också. Det sprider glädje och positiv energi och drar blickarna åt ens eget konto.

  • Stick ut!

Det viktigaste för att få upp andras intresse är att sticka ut. De största instagramkontona idag är väldigt olika, men har gemensamt att de är speciella. Det kan vara allt från ett extra gulligt djur, en otroligt snygg modell, häpnadsväckande naturbilder från jordens alla hörn eller kloka bildtexter om samhället. För att slå igenom på instagram krävs verkligen det lilla extra.

  • Köp följare!

Om verkligen inget annat fungerar så finns det idag många sätt att helt enkelt köpa sig till följare. Kanske de där första tusen falska följarna är precis vad som behövs för att dra till sig blickarna från flera håll, och till slut bli känd på riktigt?