Privata bilder på snapchat

Bilden har blivit något av det viktigaste i sociala medier. Detta förstod grundaren av appen Snapchat och bestämde sig för att skapa en helt ny plattform, där bilderna är allt och text och övrig kommunikation egentligen ses som överflödig.

Så fungerar Sn4968426_snapchat-has-changed-heres-what-you-need_a99d0616apchat

Grundtanken med appen är otroligt enkel. Användaren tar en bild och skickar direkt iväg den till sina vänner eller lägger upp den på profilsidan som andra användare kan välja att följa. Detta går att göra på de allra flesta sociala medier, men det speciella med Snapchat är att bilderna bara kan ses under en viss tid. En bild som skickas direkt till en annan användare kan endast ses en gång, sedan försvinner den för alltid. Bilderna som läggs upp direkt på profilen, i appen kallat “My Story”, kan ses av alla följare under 24 timmar. Efter det är bilden borta för evigt. Det är alltså stor skillnad från övriga internet där talesättet lyder “en gång på internet, alltid på internet”.

Toppat listorna länge

Appen blev snabbt populär tack vare det revolutionerande sättet att skicka bilder hejdlöst till andra människor utan att de sparas någonstans. Dessutom går det att vara väldigt anonym i appen och det går inte att skicka privata bilder till någon som inte först godkänt en vänförfrågan.

Att skicka roliga bilder till sina vänner utan att publicera dem offentligt var uppenbarligen något som många hade saknat. Appen blev direkt otroligt populär bland ungdomar och miljarder bilder har skickats genom appen sen den startade.

Gör bilderna roligare med filter

En av snapchats mest kända funktioner är deras filter. Genom att öppna kameran och lägga på ett filter på sitt ansikte går det att förvandlas till allt från en tomat till en animeinspirerad figur som sprutar regnbågar ur munnen. Snapchats filter uppdateras ofta och varje dag finns det något nytt att skicka till vännerna. Perfekt för att muntra upp en vän!