Sociala medier

Sociala medier är ett enormt samlingsbegrepp som omfattar många olika tjänster, appar samt webbplatser som idag finns på internet. Men däremot kan sociala medier beskrivas som att det är en enorm mötesplats där alla de olika användarna bygger upp sitt egna innehåll, ser till att kontakter skapas samt med andra människor bildar nätverk.

På den här hemsidan ges exempel på hemsidor eller program som kan vara bra att använda sig av för att vara aktiv i sociala medier. Vissa av dem kräver att man är medlem samt inloggad, medan andra kräver att en app ska laddas ner om det ska finnas på ens telefon. När man väl har detta program framför sig kan man själv välja vad man vill publicera samt vem det egentligen är man vill prata med helt enkelt. Beroende på vilken typ av program man väljer att använda sig av finns det alltid olika funktioner där man utifrån detta kan välja hur man vill bygga upp sin kontaktlista eller sin vänskapskrets. Själva umgänget som kan finnas i sociala medier, brukar vanligtvis baseras på den enda möjligheten att man väljer att lägga till samt hitta nya som gamla vänner samt kontakter till sitt egna konto.

Väldigt många av de exempel som benämns här på hemsidan är vanligtvis gratis. Det som är riktigt bra med dem flesta programmen är att man kan kontakta folk som bor runt om i världen utan att behöva betala några dyra kostnader. Skulle man däremot ringa alla med en avgift som de olika abonnemangen har så hade det blivit en dyr historia, så passa på att utnyttja några av programmen som det tipsas om!