Viber – billig och smart lösning!

Vad är Viber?

Viber är en app där man kan utföra chattjänst bland annat, och här brukar man tillhandahålla både tal samt text- kommunikation på något sätt. Detta är främst utvecklat viber-logo-100036434-gallerytill smartphones, såsom iPhone samt Samsung som har blivit utvecklat och publicerat av Viber Media. Utöver att man kan chatta i appen så går det också alldeles utmärkt att användare av vibern utbyter video, bilder samt ljud. Själva programvaran och appen kan laddas ner för olika typer av smartphones och dessa är: Android, Blackberry OS, Apple iOS, Nokia Series 40, Windows phone, Mac OS, Symbian, Microsoft Windows samt Bada. Ingenting kan stoppa programmet Viber, och det fungerar både på Wifi nätverk men även för 3G samt 4G nät, men dock krävs det först att en installation görs på telefonen innan det kan fungera på ett operativsystem. År 2014 i februari hade viber mer än 100 miljoner användare månadsvis av totalt 280 miljoner som finns registrerade världen över idag.

Vibers historia

Viber finns i Israel, som har ett kontor i både Cypern samt Vitryssland. Programmet grundades av chefen för den israeliska armen som heter Talmon Marco. Han och tre andra personer vid namn Sani Marolik, Igor Magazinnik samt Ofer Smocha såg till att lansera detta program så man kunde använda det. Det var år 2010 som viber lanserades för att kunna konkurrera med programmet skype. I maj 2011 lanserades så programmet kunde användas för Android personer (var en förhandsversion) och år 2012 i juli lanserades en version som var helt obegränsad.

År 2014 i februari meddelades det att viber hade blivit förvärvat för 900 miljoner dollar. Försäljningen av viber skedde till Shabtaifamiljen som kostade då 500 miljoner euro totalt sett allt som allt. Idag används det riktigt mycket av många runt om i världen, då du i princip kan ringa till vilket land som helst utan att det blir dyra telefonkostnader.