Whatsapp – ännu ett socialt medium

Vad är whatsapp?

Det programmet som kallas whatsapp messenger är en plattform man kan använda sig av för att kontakta andra man känner. Det är både egenutvecklat och krlogo-promoypterat, samt kan användas för andra typer av smartphones såsom iPhone samt Samsung. För att kunna använda whatsapp är det en fördel att man har internet påslaget för att kunna skicka alla dokument, textmeddelanden, video, ljudmeddelanden, bilder samt för att användarens plats ska kunna avslöjas. Detta behöver man göra för att kunna skicka all information till andra användare som brukar använda sig av vanliga mobilnummer exempelvis.

Det som gör att man säger att whatsapp är väldigt användbart är efter alla nedladdningar som har gjorts av appen. Från och med februari år 2016 har det visat sig att whatsapp har en användarbas på cirka en miljard. Detta resulterar i att det är de mest populära programmet att skicka meddelanden ifrån. Programmet är baserat i Kalifornien i USA och köptes upp av Facebook år 2014 i februari för ungefär 19,3 miljarder dollar.

Vad man kan göra med whatsapp

  • På ett enkelt, samt tillförlitligt sätt använda sig av meddelanden för att kontakta familj eller vänner. Inga kostnader tillkommer då endast internet behöver användas.
  • Ha grupper för att hålla den eviga kontakten med personer du älskar.
  • Med appen kan du också synka alla chattfunktioner du har haft till datorn för att kunna chatta på en annan enhet om man känner för det.
  • Även om vännerna befinner sig i ett annat land så kan man tala fritt utan att det ska behöva kosta något.
  • Finns en säkerhet, så kallad kryptering, där alla meddelanden samt samtal säkras så endast du och personen du talar med kan lyssna samt läsa detta. Ingen annan kan se detta, inte ens whatsApp.
  • Foton samt videon kan skickas för att dela minnen.
  • Genom röstmeddelande kan man berätta sina egna tankar för någon. Perfekt för att snabbt säga hej eller för att prata om en längre händelse till någon.
  • Att dela olika typer av dokument är också möjligt såsom, PDF, kalkylark, presentation med mera.